Korpföreningen Malmö

Referat: AIF Barrikaden - Korpföreningen Malmö

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Florian, Martin, Gustav - Sarang, Max, Park, Johan M -
Mario, Jaja, Anders

Avbytare var Mick som kom in som central anfallare efter 38 min och spelade där resten av matchen, Patrik Li som spelade andra halvlek som innermittfältare, Marck som spelade sista 25 som höger yttermittfältare och Reza som spelade sista kvarten som högeranfallare.

Vi började matchen otroligt darrigt. Vi slog bort varenda boll direkt vi hade fått den
och det såg helt enkelt nervöst ut. Det dröjde dock bara 7-8 min innan vi kom ur det här och i ett slag tog över fullständigt. Nu vidtog en 20-minuters period där vi bet oss fast på deras planhalva i stort sett hela tiden. Det var faktiskt bara ett fåtal gånger de tog sig över mittlinjen och vi hade många hörnor och frisparkar i bra lägen. Det var också på en av de senare som vi tog ledningen. Det var Mario som slog en väl avvägd boll som nickades av någon för mig ännu okänd spelare i vårt lag för att därefter via en Korpenspelare hamna hos Anders som dundrade in den i bortre hörnet från 8-10 meter.

I den 29:e min kvitterade Korpen genom ett praktfullt självmål i en nickduell efter hörna. Målet gav Korpen ny energi och spelet jämnade för en period ut sig helt och hållet. Det var dock ändå vi som hade de bästa chanserna mot slutet av halvleken. Max hade en nick utanför ur mycket bra läge på inlägg av Mario och i de absolut sista sekunderna drog Johan på ett rejält skott tätt ovanför ribban.

Vi hade kraftig medvind i andra halvlek och när sedan en av Korpenspelarna blev utvisad i den 56:e min var ju manegen krattad för en komfortabel seger för oss men så blev det inte. Vi hade ett visst spelövertag och också ett par hyfsade chanser tidigt i halvleken. Redan innan utvisningen kom Mario när han frispelats bara delar av en sekund senare till bollen än Korpenmålvakten (som var mycket orädd och duktig hela matchen trots att han fick ett par rejäla smällar i närkamper redan tidigt i första halvlek) och Sarang hade ett veritabelt kanonskott där Anders såg ut att få tag på returen för att enkelt kunna rulla in den men även denna gång hann målvakten några millisekunder före till bollen.

I den 77:e min var det dock de som tog ledningen. Vi tappade slarvigt bollen på mitten och sedan gjorde målskytten ett par snygga dragningar innan han också gjorde ett kyligt avslut. Nu såg det naturligtvis mörkt ut, särskilt som vissa av våra spelare verkade dra sig för att följa med upp i anfallen, laget blev långt trots att motståndarna bjöd på enorma ytor att avanvera på. Vi kvitterade emellertid i den 80:e min. Efter ett inlägg nickade en av våra spelare (delade meningar om vem denne var) mot mål och den notoriske inhoppsmålskytten (fast idag skedde ju inhoppet väldigt tidigt) Mick höll sig framme och nickade in returen.

Och ser man på. I den 86:e min var det dags för Mick än en gång. Sedan Anders gjort en strålande prestation genom att på något otroligt sätt först hinna fatt en boll som såg helt omöjlig ut på själva kortlinjen och därefter på något halvakrobatiskt sätt fått in den mot mål kom Mick rusande och kunde än en gång stöta in den med huvudet från någon halvmeters håll. Sedan Sarang därefter rett upp en nästan omöjlig situation - en av deras spelare hade typ 3 meter tillgodo när han sprungit ifrån två av våra andra spelare och man var beredd att notera kvitteringen - med en enorm speed som gjorde att hann fatt till en perfekt brytning stod sig resultatet 3-2 och vi kunde notera sjätte raka segern och kraftigt ökade chanser att säkra åtminstone en kvalplats.

Vi gjorde en ganska bra match och vann klart rättvist även om det satt hårt inne.
Så ojämnt som statistiken nedan ger intryck av var det dock inte. De hade ett par spelare på topp som ständigt kändes farliga och en av dem var riktigt, riktigt bra och kunde blivit ett hot mot vår seger om han avslutat lite tidigare vid ett par tillfälle. Vi borde kanske kunnat avgöra tidigare med tanke på det lag vi hade på papperet som kändes som det bästa på många herrans år. Även om en del spelare kanske inte riktigt motsvarade de högt ställda förväntningarna, åtminstone inte under hela matchen, så var ändå många ganska bra. Den som var riktigt het under hela matchen och som förresten ligger på 1,13 mål i snitt/match - "skapligt"